026 3390850 | info@destofwisseling.com
Vakkundig Persoonlijk Creatief

Werkwijze stofferen

Stuur een foto

Hebt u een meubelstuk dat aan onderhoud toe is en wilt u weten wat dit u gaat kosten? Op basis van een foto kunnen wij meestal al een indicatie geven van de stoffeerkosten en van de hoeveelheid stof of leer dat nodig zal zijn. Zo kunnen wij zeer eenvoudig een offerte voor u opstellen zonder dat u met uw meubels hoeft te slepen.

Stuur een foto naar info@destofwisseling.com

Op bezoek

Het is ook mogelijk om persoonlijk advies te ontvangen. U kunt contact met ons opnemen om een afspraak te maken voor een bezoek bij u thuis. Daar zullen wij uw meubel op ‘inwendige kwetsuren’ controleren om na te gaan of het binnenwerk nog in goede staat is. Verder meten we uw meubels om de benodigde hoeveelheid stof of leer te bepalen. Na het inmeten kunt u een keuze maken uit een collectie van proefmonsters. Hierbij kunnen wij u ook direct adviseren met betrekking tot de voor- en nadelen van bepaalde soorten stoffen en (kunst)leer. Bij (her)stoffering is stijl-, kleur- en materiaaladvies van groot belang. Tot slot bespreken we de mogelijkheden voor de afwerking. Bijvoorbeeld: wilt u de stoel nagelen met losse nagels of nagelstrips? Of hebt u liever een passement (bandje)? Op basis van deze gegevens stellen wij voor u een offerte op. Neem vrijblijvend contact op voor advies of een afspraak.

Stofferen

Pas als de stof geleverd en gecontroleerd is wordt het meubel bij u opgehaald. U mag het ook zelf afleveren bij de stoffeerderij. Tijdens het bekleden kunnen eventueel foto’s van de voortgang naar u opgestuurd worden. Zo blijft u op de hoogte van het wel en wee van uw meubel. Indien nodig kunt u langskomen om te voelen of de stoel goed zit. Hoe lang u uw meubel moet missen hangt af van de grootte van uw meubel: een fauteuil bent u ongeveer een week kwijt; voor een bank is dit gemiddeld twee weken. Wanneer alles klaar is leveren wij het meubel weer bij u thuis af.

Bij het afleveren van het gestoffeerde meubel krijgt u ook onderhoudsadvies zodat uw meubel zo lang mogelijk in goede staat blijft.